Der blev drama for alle pengene, da Esbjerg Vikings på udebane tog et bonuspoint med et stærkt Slangerup-hold. Dermed er andenpladsen i grundserien stadig indenfor rækkevidde, og den kommende hjemmematch mod Holsted ligner på forhånd en kongematch.

Der er ikke mange hold, som tager til Slangerup og henter point uden problemer, og det skulle vise sig, at Esbjerg Vikings måtte kæmpe hårdt for at få et bonuspoint med hjem, selvom det omvendte opgør var endt med en sejr på 10 point. Den teknisk krævende bane skabte fundamentet for et solidt drama, og der var rigeligt at holde styr på holdledere, kører og publikum i et opgør, der hele tiden bød på action. Den til lejligheden indkaldte B-kører Kamil Brozozowski fik en forfærdelig start med to maskinskader, og han fandt aldrig sine ben derefter, mens en Matias Nielsen bød stærkt ind flankeret af særligt Niels-Kristian Iversen. Sidstnævnte var i aftenens sidste heat sammen med holdkaptajn Bjarne Pedersen med til at sikre en 5-1’er, der gjorde, at Esbjerg Vikings med slutstillingen 45-39 fik et livsvigtigt point til tabellen, så der inden sidste runde i grundserien er masser på spil.

– Vi vidste, at det ville blive svært herovre, men vi havde sat os for, at vi som minimum ville have bonuspointet med hjem. Det får vi opfyldt, og det er ekstremt vigtigt. Så er det klart, at der er nogle stykker, der ikke leverer i dag. Vi prøvede at spille et nyt kort, men det fik ikke den ønskede effekt, og nu skal vi lige tænke over, hvad vi gør i forhold til næste uge. Det ligner et brag, og jeg kan se flere steder, at det bliver kaldt en kongematch. Det er jeg med på at give tilskuerne hjemme på Granly Speedway Arena, og selvom jeg gerne ville have haft mere med fra Slangerup, så glæder jeg mig over, at vi stadig er i topstriden helt frem til sidste runde. Det er et kæmpe skridt i forhold til det, vi kommer fra, og nu vil vi gå ud og give alt, hvad vi har, så vi forhåbentligt kan gøre rent bord på hjemmebane i grundserien. Jeg håber, at vi får en speedwayfest mod Holsted, lyder det fra holdleder Tom Paarup Madsen

Slangerup Speedway Klub – Esbjerg Vikings 45-39

Point for Esbjerg Vikings:

Niels-Kristian Iversen      16+1
Kamil Brozozowski             0
Jonas Jeppesen                   4+2
Bjarne Pedersen                 10+2
Matias Nielsen                     9
Jonas Knudsen                    –

Dagens fighter: Matias Nielsen