Det bliver et felt af landets allerstærkeste kørere, der sparker liv i den danske speedwaysæson, når kvalifikation til Grand Prix og EM-serien køres i Esbjerg.

Der er endnu noget tid til, at det er tid til at indtage de danske speedwaybaner for alvor, men der er god grund til allerede nu at sætte et stort kryds i kalenderen skærtorsdag den 9. april. Her kickstartes sæsonen med den første store opgave på hjemlig grund for et felt, der meget vel kunne indeholde alle de danske topkørere.

Granly Speedway Arena kommer således til at danne ramme om de danske køreres kvalifikation til kampen om de eftertragtede billetter til både Grand Prix- og EM-serien, og det ligner på forhånd, at sæsonen skydes i gang med et brag.

– Jeg tror på, at vi nærmest får et felt at se med alt, hvad der kan bimle og bamle af danske topkørere, og jeg kan næsten ikke komme i tanke om en bedre måde at åbne et nyt speedwayår. Esbjerg Vikings bragte sig tilbage i toppen af dansk speedway sidste år, og jeg tror på, at flere af kørerne kan udnytte hjemmebanen på Granly Speedway Arena til at lave et godt resultat, og så har vi bare et felt af stærke navne, der alle sammen gerne vil ud og bevise sig selv internationalt, konstaterer bestyrelsesformand i Esbjerg Motorsport, Mads Kølbæk, som

– Vi går alle sammen og venter på foråret, og nu har vi lidt mere at se frem til. Jeg håber, at vi kan byde på topkørere som vores egen Niels-Kristian Iversen, men også flere af de folk, der har gjort det godt i begge internationale serier de seneste sæsoner. Vejen til de store titler starter her, og det kunne meget vel blive et felt, som er nærmest lige så stærkt, som til en DM-finale. Det skal nok blive interessant på en god og underholdende bane som vores, der giver mulighed for speedway i topklasse.