Esbjerg Vikings møder Nordjysk Elite Speedway i årets sidste ligamatch, hvor de to hold kæmper for at undgå sidstepladsen. Begge hold kigger da også frem mod næste sæson, og det betyder blandt andet, at vikingerne giver debut til stortalentet Esben Hjerrild.

Sommeren er gået på hæld, og det samme kan snart siges om speedwaysæsonen for Esbjerg Vikings. Det er tid til årets sidste opgave, når Nordjysk Elite Speedway venter på udebane, og for holdleder Tom Paarup Madsen handler om at slutte ordentligt af.

– Der er da ingen tvivl om, at vi havde ønsket os meget mere af denne sæson, men skader, Corona og restriktioner fra Polen om, hvor mange ligaer kørerne må deltage i, har gjort, at vi ikke er kommet i mål med tingene. Samtidig må vi også indrømme, at vi ikke har været dygtige nok i afgørende situationer, for jeg synes egentlig, at vi har samlet en stærk trup, men vi har af flere årsager ikke været i stand til at fyre på alle cylindere på samme tid, konstaterer Tom Paarup Madsen, som ser frem til at give unge Esben Hjerrild debut.

– Det har han fortjent, for han har evnerne til at blive en god ligakører, og han har vist gode prøver på det i 1. Division. Emil Breum har også gjort det rigtigt fornuftigt i ligaen, men nu skal Esben have muligheden for at træde et skridt op, og vi kan se et stort potentiale i dem begge to. Generelt tror jeg på, at vi har mange, der vil tage tingene et niveau op næste år, hvor vi kan forberede os bedre, og hvor vi forhåbentligt vender tilbage til en langt mere normal sæson, siger Tom Paarup Madsen, der også glæder sig til at prøve kræfter med udebanen i Brovst.

– Det bliver da fedt at køre deroppe, for det er også et sted, der emmer af speedway og historie, og de er ved at bygge noget godt op. Det giver sig selv, at Leon Madsen bliver en håndfuld for os, men det bliver generelt en god udfordring, og så er det vigtigt for os, at vi viser flaget her til sidst. Vi har været godt med i de sidste matcher, så det skal vi fortsætte med, og så bliver det garanteret en god duel mellem to mandskaber, der gerne vil undgå sidstepladsen i den her lidt specielle sæson. Så kan vi også tage pænt afsked med Bjarne Pedersen, der kører den sidste ligamatch i Danmark.

Holdet:

Niels-Kristian Iversen
Bjarne Pedersen (Kaptajn)
Kevin Wölbert
Matias Nielsen
Esben Hjerrild