2021 ligner et heftigt speedwayår med et nyt ligaformat og en helt ny Ligacup. Det indledes på udebane mod ærkerivalerne Holsted Tigers, og derefter følger årets første hjemmematch på Granly Speedway Arena mod Sønderjylland Elite Speedway.

Ventetiden har været lang, men 2021 ligner året, hvor der igen kan blive sparket gang i Metal Speedway League, og Esbjerg Vikings skal på tæerne fra start. Det hele kickstartes den 21. april, hvor Holsted Tigers venter på udebane i en match mellem to store rivaler, der begge tog medaljer, da mesterskabet sidst blev afgjort.

Derefter følger årets første hjemmematch på Granly Speedway Arena ugen efter, når ambitiøse Sønderjylland Elite Speedway kommer på besøg den 28. april med en trup, der blandt andet indeholder den forsvarende danske mester Anders Thomsen. De øvrige fastlagte hjemmematcher bliver Region Varde Elitesport den 12. maj i det traditionsrige “Slaget om Vestkysten”, inden der bliver rundet af med en duel på tværs af landet mod Slangerup Speedway den 30. juni.

– Vi glæder os simpelthen som små børn til, at vi igen kan åbne dørene på Granly Speedway Arena, og vi håber, at foråret til den tid giver mulighed for, at vi kan have mange tilskuere på plads. Det giver os noget at se frem til, selvom vi alle sammen oplever restriktioner lige nu. Vi kigger indgående på, hvordan vi kan gøre det så sikkert som muligt at komme til speedway igen til den tid, og indtil da håber vi, at alle passer godt på hinanden, så vi kan nyde foråret og speedway sammen igen, siger direktør for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr, der også håber på, at vikingerne kan køre flere hjemmematcher i hus undervejs.

– Både i Metal Speedway League og den nye Ligacup er der mulighed for at køre sig til semifinale og finale på hjemmebane, og vi går da efter at være med fremme i tabellen. Vi er igen en del af en ekstrem tæt liga, så alt kan ske, men vi giver det selvfølgelig alt, hvad vi har. Det ville være nogle fede matcher at byde velkommen til på Granly Speedway Arena, og i det hele taget ser vi bare frem til, at der igen er mulighed for speedway i topklasse.

Program for Esbjerg Vikings i sæsonen 2021:

21. april    Holsted Tigers – Esbjerg Vikings

28. april   Esbjerg Vikings – Sønderjylland Elite Speedway

5. maj       Grindsted Speedway Klub – Esbjerg Vikings

12. maj      Esbjerg Vikings – Region Varde Elitesport

30. juni     Esbjerg Vikings – Slangerup Speedway

4. august   Team Fjelsted – Esbjerg Vikings

18. august Nordjysk Elite Speedway – Esbjerg Vikings