Der var ikke meget at komme efter i finalen i 1. Division, hvor Esbjerg Motorsport sad tungt på løjerne fra start til slut.

Esbjerg Motorsport har været tophold hele sæsonen i 1. Division, hvor Bjarne Pedersen har været suppleret af primært en række yderst talentfulde, unge kørere, og det var også tilfældet i den afsluttende finale på Granly Speedway Arena. Her viste mandskabet endnu engang, at samspillet mellem den rutinerede mentor og de unge løver har fungeret til perfektion i denne sæson, og der var ikke tvivl om resultatet, da slutstillingen endte med en sejr til hjemmeholdet på 44 point, mens Brovst fik 23, Outrup 21 og Slangerup 20. Dermed snuppede Esbjerg Motorsport sammenlagt i sæsonen guldet foran Outrup og Brovst på de andre medaljepladser, og holdleder Mads Kølbæk var selvfølgelig godt tilfreds.

– Vi har haft en rigtig god sæson, og vi sætter kronen på værket på vores egen hjemmebane på en dag, hvor der er pænt med tilskuere, og hvor vi har en rigtig racerbane. Det er en fornøjelse at være med til, og vi kan bare se, hvor meget gutterne har rykket sig i løbet af året. Det tegner lovende for fremtiden, og det skal vi bygge videre på. Bjarne Pedersen har været en stor gevinst for holdet, og det var dejligt at kunne give ham lidt med på vejen, når nu han slutter en stor karriere, siger Mads Kølbæk, der også har store roser til resten af holdet.

– Matias Nielsen viser endnu engang, at han er i særklasse, og han bliver fortjent Dagens Fighter, og både Breum og Hjerrild har taget skridtet, så de er helt klar til ligaholdet. Det viser, at planen for sæsonen er lykkedes, og det er fedt, at vi kan udvikle vores egne ligakørere. Vi har også fået god hjælp af særligt folk som Claus Vissing og Anders Kaag Jensen, men generelt har alle mand leveret hele vejen rundt. Det er en velfortjent titel.

Point for Esbjerg Motorsport i finalen på Granly Speedway Arena:

Bjarne Pedersen     11
Matias Nielsen       12
Emil Breum            10
Esben Hjerrild        11