I samarbejde med Nordisk Films Biograf i Broen, Esbjerg har Esbjerg Motorsport fået mulighed til at invitere de frivillige til ligaløbene til premieren på ”Kongernes Fald”.

Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen kaprede verdensscenen og hamrede VM-titler hjem til Danmark på stribe, og i en ny film kommer biografgængerne helt tæt på legenderne, der konkurrerede indædt. I ”Kongernes Fald” følges de tre verdensstjerner, og Esbjerg Motorsport har fået mulighed for at invitere de frivillige til ligaløbene til premieren i Esbjerg den 6. juni.

– Det er en fantastisk film, som jeg har haft lejlighed til at se på forhånd, og det er en fed oplevelse for alle, der interesserer sig for sporten, men også for alle dem, som kan huske de her kørere og den spændende historie. Ja, det er faktisk bare en fed film i sig selv, og jeg er så glad for, at vi kan give lidt tilbage til de frivillige, som knokler til løbene, og som har arbejdet så hårdt hele vinteren på at lave en fantastisk ny bane og barriere på Granly Speedway Arena. Forhåbentligt kan filmen være med til at skabe endnu mere interesse for spændende publikumssport, hvor du kommer helt tæt på, og jeg håber, at rigtigt mange vil tage både i biografen og til ræs, siger direktør for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr, der har taget initiativ til premierearrangementet sammen med Hardy Nordborg fra Nordisk Films Biograf i Broen, Esbjerg, som også er bidt af en gal speedwaycykel.

– Da Lars Guldager Dyhr foreslog mig, at vi fandt på noget sammen, hvor vi også kunne tænke på de frivillige, så var vi klar med det samme. Det er en fantastisk film om en fantastisk sport, som så mange mennesker går op i, og jeg glæder mig til, at vi fylder Broen med speedway. På premieredagen bliver blandt andet to af Erik Gundersens VM-cykler udstillet, og han kommer også selv og fortæller om filmen og sin karriere. Det er i forvejen en vanvittig god film på det store lærred, og den aften skal nok blive noget særligt. Historien er stærk, og jeg kan godt forstå, at den får så meget opmærksomhed alle vegne, fortæller Hardy Nordborg som på premiereaftenen kan byde velkommen i den store sal i det, der betegnes som Nordeuropas mest moderne biograf.