Esbjerg Vikings har indgået ny aftale med tyske Kevin Wölbert, der har stort kendskab til de danske baner. Jonas Jeppesen er derimod kontraktligt forpligtet i udlandet i 2021, men vender tilbage til holdet i 2022 og 2023.

2021 bliver forhåbentligt året, hvor Kevin Wölbert får debut på Granly Speedway Arena, for den sympatiske tysker har forlænget sin kontrakt med Esbjerg Vikings efter en sæson, hvor der ikke blev kørt i Metal Speedway League. Han er stadig udset til en markant rolle, da han kommer både med rutine og kendskab til de danske baner, ligesom nye regler i Polen spiller en rolle for holdsammensætningen.

– Kevin Wölbert er en stærkt og stabil kører, der har vist, at han kan begå sig i Metal Speedway League, hvor vi stadig tror på, at han kan gå ind og levere med det samme. Han har kontinuerligt lavet point i de forskellige ligaer, hvor han har deltaget, og det har også været tilfældet i 2020. Vi er meget trygge ved at have Kevin Wölbert på holdet, og det er især vigtigt, da vi ikke kan gøre brug af Jonas Jeppesen som forventet, konstaterer Tom Paarup Madsen, der efter alt at dømme må undvære den danske U23-landsholdskører i den kommende sæson.

– Da den bedste liga i Polen indfører en begrænsning på, at kørerne kun må køre i en liga udover deres, har Jonas Jeppesen allerede indgået kontrakter her og i Sverige udover den i Polen. Det stiller ham i en svær situation, for vi ved, hvor meget han gerne ville køre her, men vi havde i hans kontrakt en aftale, der gav begge parter mulighed for at komme ud af den, når køreren ikke blev brugt, hvilket var tilfældet i 2020. Det var det eneste sted, hvor han havde en klausul, og derfor har der ikke rigtigt været andre muligheder til det kommende år. I stedet har vi indgået en ny aftale, hvor han er en del af Esbjerg Vikings i sæsonerne 2022 og 2023, hvilket glæder mig meget, selvom jeg er ked af at undvære ham næste år. Jeg er dog sikker på, at Kevin Wölbert bliver en stærk erstatning, og så har vi også andre muligheder i kikkerten, siger Tom Paarup Madsen, der til den kommende sæson råder over kørere som Niels-Kristian Iversen, Bjarne Pedersen, Kevin Wölbert, Kasper Andersen, Matias Nielsen, Esben Hjerrild og Emil Breum, ligesom der i de kommende dage forventes yderligere tilføjelse til truppen.