De næste to sæsoner kan tilskuerne på Granly Speedway Arena følge Emil Breums fortsatte udvikling. Det unge stortalent har allerede taget skridtet ind på U19-landsholdet, og der er store forventninger til ham.

Han har haft en enkelt sæson hos Esbjerg Motorsport i 1. Division, hvor han har været en del af en uhyre harmonisk og talentfuld trup, og Emil Breum har på det ene år vist en stærk udvikling. Derfor har Esbjerg Vikings valgt at lave en to-årig aftale med stortalentet, der blandt andet også har vist sig frem på U19-landsholdet sammen med klubkammeraten Esben Hjerrild.

– Det har været imponerende at se den attitude, som Emil Breum er kommet med, og det har været en fornøjelse at se ham i det miljø, som vi har gjort så meget ud af at skabe. Han har taget nogle meget store skridt, og det er faktisk også gået overraskende hurtigt, selvom vi havde stor tiltro til ham. Det er en cadeau til hele vores setup, hvor vi arbejder tæt sammen, og hvor Mads Kølbæk og Brian Lyngsø i 1. Division arbejder på en måde, der giver rigtig god mening i forhold til de ting, som vi også vil opnå med vores ligahold, lyder det fra holdleder Tom Paarup Madsen, der glæder sig til at se Emil Breum prøve kræfter med et endnu højere niveau.

– Han skal ind og kæmpe for pladsen som D-kører, og det bliver ikke nemt i en trup, hvor der er meget talent, men vi har en tro på, at flere af vores unge kørere kan tage det næste skridt. De gør hinanden skarpere, og vi kan godt lide de typer, der tager konkurrencen op uden at kny. Den profil passer Emil Breum godt på, og han bidrager på den måde også godt udenfor banen. Nu har vi ham på plads de næste to år, men vi håber på meget mere fra ham, konstaterer Tom Paarup Madsen. For Emil Breum er Esbjerg Vikings også et sted, hvor han på den lange bane kan se sig selv fortsætte den positive udvikling.

– Jeg glæder mig til, at jeg forhåbentlig kan gøre mig fortjent til at få chancen på liganiveau, og jeg håber, at det bliver foran en masse tilskuere, så jeg får mulighed for at give noget tilbage til klubben og alle andre, der tror på mig. Jeg vil gerne ud og vise, hvad jeg kan på det her stærke hold, og det er den vigtigste opgave for mig. Derfor handler det om at blive ved med at udvikle mig, og jeg har fundet et sted, hvor der er optimale betingelser for det. Her kan jeg virkeligt flytte mig med de gode folk, der er samlet omkring holdet, og det kan jeg nu gøre de næste to år, men også gerne længere, fastslår Emil Breum, der i sæsonens løb også har fået rosende ord med på vejen fra landstræner Hans Nielsen.