Esbjerg Vikings ender sidst i ligaen, og det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende . Derfor bliver der kigget indgående på holdet til den kommende sæson.

Efter de flotte sølvmedaljer i 2019, hvor der senest blev kørt liga i Danmark, har Esbjerg Vikings i denne sæson været bundhold, og den placering er langtfra tilfredsstillende for de ambitiøse vestjyder. Derfor er arbejdet med at forstærke holdet forlængst gået i gang.

– Vi har altid ambitioner om at præge ligaen, og det har vi ikke været i nærheden af i år med syv nederlag i træk. Det er den ubehagelige sandhed, og selvom vi på mange måder er ramt lidt af en perfect storm, hvor kombinationen af alvorlige skader til nøglekørere og svære betingelser i forhold til at supplere truppen sammen med alt muligt omkring Corona, har præget alt – så er det ikke godt nok. Vi vil levere på et langt højere plan, og det skylder vi alle sammen hinanden, fastslår direktør for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr, der naturligvis ærgrer sig over resultaterne, mens klubbens generelle udvikling er på rette spor.

– Vores langsigtede planer om talentarbejde tager form både i 1. Division, hvor drengene har en stærk sæson, og på ligaholdet, hvor de unge gutter undervejs har vist deres potentiale. Vi har en del med i landsholdstrupperne, og så arbejder vi målrettet på at forbedre faciliteterne endnu mere på Granly Speedway Arena. Det arbejde fortsætter vi ufortrødent med, og jeg kan også se, at folkene omkring ligaholdet arbejder mindst lige så hårdt som i 2019, hvor vi vandt sølv. Vi skal selvfølgelig kigge meget på os selv i den her situation, men den overordnede strategi er stadig vigtig at have for øje i alt, hvad vi gør. Vi har styr på forretningen bag, og nu skal vi hive os selv tilbage på den store scene, og det må blandt andet ske ved øget konkurrence på ligaholdet. Vi skal komme meget stærkere tilbage i 2022.