Det blev en indholdsrig omgang for Esbjen Hjerrild, da deltog ved U19 og sluttede på en flot fjerdeplads.

Han havde på forhånd forhåbninger om at gøre en god figur, og Esben Hjerrild skuffede bestemt ikke, da han deltog ved EM for U19. Først snuppede han en tredjeplads i kvalifikationen, og senere var han ude i omkørsel om den samlede tredjeplads, selvom han undervejs styrtede i et indledende heat. Derfor er Esbjerg Vikings-køreren både stolt og skuffet efter at have fået turen lidt på afstand.

– Jeg er sindssyg glad for min fjerdeplads, for det var et vildt godt felt, og det var lige meget, hvilket heat jeg var med i, så var det afgørende at lave starten, for ellers var du tabt. Det kan godt være, at Polen har mange store talenter i de her år, men det har de også i lande som Letland, Tjekkiet og andre steder også, så det var virkeligt fedt at lave et resultat med så mange gode kørere, fortæller Esben Hjerrild, der kun fik ganske kort tid til at forberede sig til den afgørende omkørsel om bronzemedaljerne, og det var generelt et EM, der bød på svære betingelser.

– Vi fik så meget læring med hjem som team, og der er meget at hente, når vi kommer ud til de internationale løb. Det var en weekend med ret vilde forhold på grund af vejret, og derfor blev det til tider ret kaotisk, fordi kommunikationen heller ikke hele tiden flød. Det har vi lært af, for du skal hele tiden være skarp, når du selv står med det hele, og det er sådan noget, der giver hår på brystet. Det tager vi med, og så synes jeg, at jeg fik sat det aftryk, som jeg håbede på, inden vi tog afsted.

(Foto fra kvalifikationen, hvor Esben Hjerrild kom på podiet. Esben Hjerrild til højre i fotoet).