Der er fokus på individuelle behov, så kørerne fra Esbjerg Vikings er bedst muligt klar til at indgå på et stærkt team til sæsonen 2022. Fysisk træner Christian Løth Søborg holder skarpt øje med præstationerne.

Foråret kan lige så stille anes i horisonten, men det betyder langtfra, at den fysiske vintertræning udenfor sæsonen er overstået. Vikingerne pukler løs hos EmCare Sundhed, og for fysisk træner og fysioterapeut Christian Løth Søborg er effekten tydelig.

– Det er en fornøjelse at arbejde med en utrolig disciplineret flok kørere, der er meget professionelle omkring deres træning som atleter. De er både ydmyge og arbejdsomme, konstaterer den fysiske træner, der har sat særlige programmer sammen for den enkelte kører.

– Vi er nødt til at tage individuelle hensyn, når vi har nogen, der skal afsted til landsholdssamlinger eller træning i udlandet, og samtidig kigger vi også på deres individuelle forudsætninger og herunder alder og skadeshistorik. Vi vil give kørerne mulighed for at præstere så optimalt som muligt, og derfor skal de stå så skarpt som muligt, forklarer Christian Løth Søborg, som også kigger meget på netop de krav, som speedwaysporten stiller til den enkelte.

– Når jeg kigger på dem, og holder dem op imod andre atleter, så er de i rigtig god form, og speedway stiller store krav til styrke, balance og ikke mindst koordination. Vi skal gøre dem stærke og udholdende, mens vi sørger for, at de ikke bliver tungere, og det er tiden kunsten at ramme det, der passer specifikt til den her sport, slutter Christian Løth Søborg på en dag, hvor både Niels-Kristian Iversen og Emil Breum er igennem et træningspas hos EmCare Sundhed.