Han har været en del af Esbjerg Vikings i 10 sæsoner, og Niels-Kristian Iversen ser frem til sæsonen 2022, hvor der sker meget for både ham selv og klubben.

Lige siden sæsonen 2012 har Niels-Kristian Iversen været en del af Esbjerg Vikings, og hvis den aflyste sæson i 2020 fraregnes, så er der nok en matematikkyndig eller to, der vil få det til at gå op med, at den lokale A-kører tager fat på sin tiende sæson i træk i klubben. Selvom skader har fyldt meget de seneste sæsoner, så regner han selv med mange flere i den vestjyske vest.

– Jeg kan mærke, at jeg kommer med noget ild i øjnene til den her sæson. Jeg er back in business, og kroppen har det rigtigt godt, så jeg står knivskarpt. Jeg har fået et godt program hos klubbens sundhedspartner, EmCare Sundhed, hvor jeg har fået arbejdet på mine skavanker, og jeg arbejder også intensivt med det mentale, så jeg kan stå knivskarpt. Det bliver fedt at komme ud på Granly Speedway Arena igen, lyder det fra Niels-Kristian Iversen, som glæder sig over, at der er spændende ting i horisonten hos vikingerne.

– Det er jo ikke uden grund, at jeg har været her så længe, for det er bare en god klub med mange gode mennesker, og hvor de frivillige gør en kæmpe indsats. Nu har vi haft et par magre år, men der er gang i så meget, og jeg tror på, at vi kan vende bøtten sammen. Jeg satser på, at vi får en rigtig stærk A-kører mere ind, så vi får et hold, der matcher vores fælles ambitioner og mål, for klubben er ved at opruste, og det er jeg også. Du kan godt sige, at vi alle sammen kommer med ild i øjnene, siger Niels-Kristian Iversen med et stort smil.

Håber på en markant sæson

Med syv DM-titler i træk har Niels-Kristian Iversen for længst skrevet sig ind i dansk speedway-historie, men han har stadig planer om, at der kommer et kapitel eller to mere fra hans gashåndtag.

– Nu har jeg haft 10 gode år i Esbjerg Vikings, så det håber jeg da på, at vi kan få markeret på forskellig vis, og jeg tror på, at jeg har meget mere i mig. Vi er kun to kørere, der har vundet DM individuelt syv gange i træk, så det er allerede en milepæl, men jeg kunne da godt tænke mig en titel mere på et tidspunkt også, fastslår Niels-Kristian Iversen, som befinder sig rigtigt godt i byen, der på alle måder er hjemmebane.

– Jeg er vokset op i Østbyen, hvor min mor stadig bor på Grønvangsvej, og nu er vores nye hus i Sønderris snart færdigt, så det er her, jeg hører til. Jeg har fået tilknyttet en af mine tidligere mekanikere, som bor i Vester Nebel, og det er fedt, at vi på holdet har en god blanding af lokale og nogle gutter, som er kommet op gennem rækkerne i klubben. Sammen med de helt rigtige udlændinge, så er det en stærk vej frem, og jeg tror på os i denne sæson. Vi går en spændende tid i møde med Speedway of Nations på Granly Speedway Arena, og jeg kan mærke, at det hjælper mig, at jeg har gjort tingene lidt anderledes op til denne sæson. Der er egentlig både god mavefornemmelse og ild i øjnene, kommer det med et grin fra Niels-Kristian Iversen afslutningsvis.

Esbjerg Vikings åbner sæsonen hjemme på Granly Speedway Arena den 20. april mod Nordjysk Elite Speedway.

Foto: Niels-Kristian Iversen på Grønvangsvej, hvor han voksede op.