Der bliver knald på i 2022, hvor Granly Speedway Arena danner ramme om Speedway of Nations, og det ligner også en spændende sæson for Esbjerg Vikings i SpeedwayLigaen.

Selvom det er et stykke tid siden, at sæsonen sluttede, så sker der stadig ting og sager på og omkring Granly Speedway Arena, hvor forberedelserne til 2022 for længst er startet. Her er der selvfølgelig udsigt til en markant begivenhed den kommende sommer, hvor Speedway of Nations med verdens bedste kørere kommer til Esbjerg, og det medfører en del nye opgaver.

– Med Discoverys indtræden i speedway-verdenen er der taget hul på en ny æra, og det betyder selvfølgelig også en ny måde at gøre mange ting på. Vi er glade og stolte over, at vi er med på vognen fra start, og det gælder særligt i forhold til Speedway of Nations, som for første gang skal køres i det her nye format med fire løbsdage i træk. Det bliver da en helt fantastisk ting at slå dørene op for, og vi samarbejder intensivt med Discovery om, at det skal forberedes ekstremt grundigt, så vi alle sammen kommer godt fra land, siger direktør for Esbjerg Vikings, Lars Guldager Dyhr, som kan mærke en stor interesse for den store begivenhed.

– Vi får mange forespørgsler om både billetter og mulige samarbejdsmuligheder, og det er kun glædeligt, at der er så mange, som vil være med omkring. Intentionen er at åbne billetsalget, når vi kommer lidt ind i det nye år, og selvom vi er i en periode, hvor det er svært at samle mange mennesker, så tror og håber vi på, at det ser helt anderledes ud sidst i juli, når vi skal afholde Speedway of Nations. Vi holder selvfølgelig hele tiden øje med udviklingen, så vi tilpasser tingene til de givne forhold, men hvis vi skal dømme på interessen, så kommer der mange tilskuere fra både Danmark og udlandet til alle løbsdage. Derfor vil vi blandt andet tilbyde en billetpakke til alle dage til dem, der vil være sikre på at få det hele med, og det vil umiddelbart være det første, der kommer til salg, fastslår Lars Guldager Dyhr, der også ser frem til at kickstarte SpeedwayLigaen igen.

– Der sker rigtigt mange spændende ting omkring SpeedwayLigaen, som kommer med et nyt udtryk, hvor der blandt andet bliver langt bedre mulighed for streaming i det nye samarbejde med Spring Medie. Det glæder vi os til at være en del af, og vi kan generelt se en meget positiv kommerciel udvikling. Vi kommer generelt som klub ganske fornuftigt ud af den seneste sæson på den front, og selvom samfundet generelt er ramt af restriktioner lige nu, så ser det også rigtigt lovende ud for den del af butikken i 2022. Vi har sat os selv på landkortet som en interessant samarbejdspartner, og der kommer løbende nye henvendelser. Nu skal vi selvfølgelig også løfte os rent sportsligt igen, men det tror jeg i den grad også på, at vi gør, og jeg er meget tilfreds med, at vi har en stærk stamme baseret på lokale og danske talenter, der alle er i landsholdsvarmen, mens vi henter stærke udenlandske kørere til at optimere truppen. Der vil i de kommende måneder komme et par enkelte tilføjelser, men vi føler os godt klar til 2022, siger Lars Guldager Dyhr, der håber på, at tilskuerne får mulighed for at indtage Granly Speedway Arena i stort tal i det nye år.

– Jeg glæder mig til, at vi igen kan mærke stemningen fra mange tilskuere, mens vikingerne giver den gas inde på banen, og så håber jeg på, at vi får rigtigt mange danske og udenlandske fans, der vil skabe en fantastisk atmosfære til Speedway of Nations. Vi håber da på mere end 20.000 tilskuere sammenlagt over de fire dage, og så håber jeg selvfølgelig også på gode danske resultater. Derfor håber jeg på alle måder, at vi kommer godt over jul og nytår, mens vi passer godt på hinanden, så vi kan få et fedt speedwayår i 2022. Så jeg vil benytte lejligheden til at ønske alle en glædelig jul og et godt nytår fra Esbjerg Vikings, slutter Lars Guldager Dyhr, inden det spændende år, hvor Speedway of Nations køres på Granly Speedway Arena i perioden 27.-30. juli.