Sæsonforberedelserne til 2022 er allerede godt i gang, og for kørerne hos Esbjerg Vikings betyder det intensive træningsforløb hos Emcare Sundhed.

Det kræver god fysik at være speedwaykører på topplan, for sporten stiller store krav til både styrke, udholdenhed og koncentration. Derfor har Esbjerg Vikings etableret et stærkt, nyt samarbejde med Emcare Sundhed, der hen over vinterpausen vil skræddersy personlige træningsplaner til kørerne, hvor der tages hensyn til deres individuelle fysik.

Emcare Sundhed er områdets største sundhedspartner for private, erhverv og elitesporten med omkring 100 sundhedsprofessionelle i staben på klinikker i Esbjerg, Varde og Oksbøl. Her serviceres en lang række større og mindre virksomheder med sundhedstilbud til deres medarbejdere, og Emcare Sundhed har desuden en lang historik som sundhedspartner for elitesporten og servicerer de fleste elitehold i området, samt en række individuelle elite-atleter.

– Vi glæder os til arbejde med kørerne fra Esbjerg Vikings, der hver især bliver screenet og testet, så vi kan lave lige præcis det program, der flytter den enkelte mest muligt, mens vi også kombinerer med holdaktiviteter undervejs. Desuden har kørerne i løbet af sæsonen mulighed for at få behandlet skader, så de har de bedste forudsætninger for at levere så gode resultater som muligt. Vi har gode erfaringer med flere speedwaykørere, og vi kan se, hvor meget det kan rykke, siger direktør for Emcare Sundhed, Søren Møller Kristensen.

Hos Esbjerg Vikings glæder direktør, Lars Guldager Dyhr, sig over, at klubben har mulighed for at give truppen endnu bedre vilkår.- Som i al anden elitesport, så handler det om at finde de næste marginaler, og vi tror på, at vi sammen med Emcare Sundhed kan flytte ret meget. De har et meget fornemt renomme, og det er en aftale, som jeg tillægger både stor sportslig og kommerciel værdi. Det er selvfølgelig primært vores danske kørere, der har muligheden for et intensivt forløb, men her kommer det os også til gode, at vi har et fundament af danske, lokale kørere, som vi kan arbejde kontinuerligt med. Det er den udvikling, vi gerne vil fortsætte, siger Lars Guldager Dyhr, som også selv kan se frem til at få sved på panden.

– Vi vil gerne rykke ved hele organisationen, og når nu vi sætter kørerne i gang, så har jeg valgt også at tage udfordringen op. Når vi nu lever efter mantraet, at vi vinder sammen, så slider vi også sammen, og så har jeg jo nok de bedste forudsætninger for at rykke mig rent procentuelt, lyder det med et smil fra direktøren.