Det bliver første gang, der skal køres Metal Speedway League 4, og det er første gang Emil Breum skal trække i vesten for Esbjerg Vikings. U19-landsholdskøreren kan ikke vente med at prøve kræfter med toppen af dansk speedway.

Smilet er ikke til at tage fejl af. Emil Breum er fyldt med forventningens glæde, og han ser frem til at holde ved startsnoren på onsdag på Vojens Speedway Center, når der skal køres Metal Speedway League 4.

– Jeg glæder mig helt vildt til at måle mig selv mod nogle af de bedste i Danmark, og jeg glæder mig også til, at vi igen kan køre foran tilskuere. Det bliver da helt vildt fedt, og selvom der selvfølgelig er et stort spring fra 1. Division, så føler jeg mig klar. Jeg har haft en periode med god form, hvor jeg har leveret godt, og så har jeg fået rigtigt godt styr på mine starter, så det bliver spændende at se, hvordan det er på det her niveau. Jeg skal i mine heat ud mod mange af dem, som jeg også møder i 1. Division, men rammerne er selvfølgelig nogle helt andre, siger Emil Breum, der allerede føler sig om en integreret del af vikinge-truppen.

– Vi har både Bjarne Pedersen og Matias Nielsen med i 1. Division, så dem kender jeg selvfølgelig derfra, men vi unge kørere er også en del af aktiviteterne omkring ligaholdet, og det hjælper os med at komme godt ind på holdet. Vi har et rigtigt tæt forhold mellem kørere og ledere, hvor vi taler meget med hinanden, og det er også derfor, jeg har valgt at være en del af den her klub. Der er nogle værdier med, at vi kigger hinanden i øjnene, og vi har lov at sige vores mening, så vi alle sammen kan blive bedre. Der er fokus på udvikling, og hvordan vi bakker op om hinanden, og det tror jeg, at vi kommer længst med på den lange bane. Det hjælper i hvert fald også mig, når jeg nu skal ud til sådan en fed opgave, kommer det med et stort grin fra Emil Breum inden debuten for Esbjerg Vikings.