Holdleder Tom Paarup Madsen var ikke i tvivl, da der skulle udpeges en ny holdkaptajn. Rutinerede Bjarne Pedersen var det oplagte valg, da han med sin professionalisme kan vise vejen for særligt de unge kørere og være med til at skabe et godt sammenhold. 

 

Der er kommet flere nye ansigter i ryttergården hos Esbjerg Vikings, og der skulle også udpeges en ny kaptajn, da Esbjerg Vikings har sagt farvel til Rene Bach. Sløret blev løftet ved årets Press & Practice, og holdleder Tom Paarup Madsen pegede helt naturligt på Bjarne Pedersen foran et pænt fremmøde i Centex Loungen.

– Det var egentlig ikke en svær beslutning, for Bjarne Pedersen er en rollemodel for os alle sammen. Den måde, som han har styr på sine ting, sit grej og sig selv er et forbillede, og det viser særligt de unge kørere, hvordan du skal agere som professionel speedwaykører. Det var også vigtigt for mig, at vi har en to-årig aftale med ham, så vi kigger lidt udover den her sæson, og så er jeg sikker på, at han kan være med til at skabe noget af det sammenhold, som jeg lidt synes, at vi har manglet i ryttergården, lyder det fra holdlederen, der ser frem til samspillet med de andre erfarne kørere også.

– Det kan tage lidt af presset fra Niels-Kristian Iversens skuldre, for han har stået med meget selv i forhold til resten af truppen, og så har vi også en rutineret mand som Kenneth Kruse Hansen, der kan byde ind. Det er noget, som vi har kigget på i forhold til den her sæson, og jeg er meget tilfreds med sammensætningen af truppen, hvor vi har hentet de kørere, vi gerne ville have fat i.