Der er lagt an til speedway-fest af dimensioner, når der køres FIM Speedway of Nations på Granly Speedway Arena denne sommer. Billetsalget er åbnet til fire dage med ræs i verdensklasse.

Speedwayfans fra ind- og udland slikker sig allerede om munden og ser frem til denne sommer, hvor der køres FIM Speedway of Nations 2022 i Esbjerg. Det bliver potentielt med stjerner som Tai Woffinden, Bartosz Zmarzlik, Jason Doyle, Fredrik Lindgren og ikke mindst det danske landshold, der potentielt kan mønstre ikke mindre end tre Grand Prix-kørere.

– Det ligner fire fantastiske dage med fuld knald på, hvor vi ser toppen af poppen på Granly Speedway Arena. Vi kan mærke på interessen, at det nye koncept med semifinaler, U21-finalen (SON2) og selve finalen på samme sted er uhyre spændende, og der er på forhånd stor efterspørgsel på billetterne. Vi vil tilbyde pakkeløsninger, så du som fan kan få det hele med, og da vi trods alt har et begrænset antal pladser på arenaen, så er det med at være klar ved startsnoren, nu hvor salget er gået i gang. Vi håber på, at det vil blive en fest, hvor vi er klar med fan zone og mange forskellige aktiviteter, siger direktør for Esbjerg Motorsports professionelle afdelinger, Lars Guldager Dyhr, der pointerer, at Esbjerg Kommune og Sport Event Denmark har været afgørende samarbejdspartnere i forhold til det store arrangement.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen ser også frem til, at Esbjerg endnu en gang kommer på landkortet med en stor international begivenhed.

– Esbjerg nye mål er at blive Danmarks nye oplevelses- og kulturby, og her passer en sportsbegivenhed som denne perfekt ind. Vi glæder os til, at Esbjerg bliver fyldt med speedwayfans fra både ind- og udland, og at vi i samarbejde med Esbjerg Motorsport har været i stand til at tiltrække verdens største speedwaybegivenhed til området. Jeg er sikker på at det bliver en folkefest på Granly Speedway Arena, som også vil smitte af på Esbjerg. Vi glæder os til arenaen og byen vil summe af energi hele uge 30, når en lang række af verdens bedste kørere skal møde hinanden i Esbjerg.

Verdens største speedwayevent

Hos Sport Event Denmark glæder man sig også over så markant en begivenhed i en sportssommer, der på alle måder er historisk.

– FIM Speedway of Nations 2022 på Granly Speedway Arena bliver på mange måder historisk. Esbjerg Motorsport er ifølge DMU’s historiske udvalg den ældste klub med speedway på programmet. Og det bliver verdens største speedwayevent, fordi begge semifinaler, U21-finalen samt A-finalen køres lige efter hinanden på samme venue. Det bliver også historisk, at vi i Danmark er værter alene i juli for så forskellige events som EM i 49er, 49erFX og Nacra 2022 i Aarhus, Tour de France Grand Départ 2022 fra København over Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg, EM kano- og kajakmaraton 2022 i Silkeborg og sidst, men ikke mindst Speedway of Nations 2022 i Esbjerg,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

 

 

Fakta:

 

FIM Speedway of Nations køres på Granly Speedway Arena i Esbjerg fra 27.-30. juli. Onsdag til lørdag i uge 30.

Her køres to semifinaler, U21-finale (SON2) og finale, hvor VM-titlen for par-landshold er på spil.

Med fire løbsdage i træk på samme bane er det verdens største speedwayarrangement, der vil blive sendt i mere end 50 lande på Discoverys kanaler.

FIM Speedway of Nations i Esbjerg arrangeres i et samarbejde mellem Esbjerg Motorsport, Esbjerg Kommune og Sport Event Denmark.

Der tilbydes billetpakker, hvor det er muligt at sikre sig plads til alle fire løbsdage.

Her kan du købe din billet til fire fede dage med ræs:

Køb billetter til Speedway of Nations | Billetlugen.dk

 

 

Foto: FIM