Facts om FIM Speedway of Nations 2022

Syv nationer dyster i SON Semifinale 1 onsdag den 27. juli, hvorefter syv andre nationer mødes i Semifinale 2 torsdag den 28. juli. Lodtrækningen til de enkelte semifinaler foretages af FIM.

De tre højest placerede nationer i hver semifinale går videre til SON-finalen, hvortil værterne fra Danmark er seedet som værtsnation.

Som en ændring i forhold til 2021 vil SON-finalen ikke længere strække sig over to dage, men derimod finde sted som en endagsfinale, der vil afslutte en episk uge med ræs lørdag den 30. juli.

Både i fredagens SON 2-event (tidligere kendt som FIM U21-VM for par). og lørdagens SON-finale, vil den højest scorende nation i de indledende 21 heats automatisk gå i Grand Final.

Det næsthøjeste og tredjehøjest placerede mandskab mødes i Grand Final Qualifier om den sidste finaleplads, hvorefter det højst scorende hold i Grand Final kåres som 2022 SON verdensmestre.

Pointsystemet i SON forbliver uændret, hvor en heatsejr giver fire point, tre point til nummer to, to point til nummer tre, mens der er nul point til en sidsteplads, ligesom det er tilfældet, hvis køreren diskvalificeres eller udgår.

Dette format belønner holdkørsel, og det er derfor vitalt at undgå sidstepladsen. England viste med al tydelighed dette, da Robert Lambert og Dan Bewley sluttede som nummer to og tre bag Polens Bartosz Zmarzlik og sikrede sig 2021 SON-verdensmesterskabet med en sejr på 5-4 i dette års Grand Final i Manchester.

Som en ekstra bonus vil næste års højest rangerende SON-hold kvalificere sig i det tilbagevendte hold-VM (SWC), der finder sted på den ikoniske bane i polske Torun i juli 2023. Her er Polen sikret en plads i 2023 SWC Finals som værtsnation, mens otte semifinalister vil blive nomineret af FIM på baggrund af 2022 SON.

Yderligere information om 2022 FIM Speedway of Nations og billetsalg følger snarest.